След наводненията министърът на вътрешните работи Калин Стоянов започна серия от срещи с кметовете на населени места,

...
След наводненията министърът на вътрешните работи Калин Стоянов започна серия от срещи с кметовете на населени места,
Коментари Харесай

Пред вътрешния министър: Кметове обясниха каква помощ е най-неотложна след наводненията

След наводненията министърът на вътрешните работи Калин Стоянов започна серия от срещи с кметовете на населени места, пострадали през последните дни. Той обясни, че Междуведомствената комисия за възобновяване и подпомагане все още не е структурирана, защото в нея трябва да вземат участие заместник-министри от всички министерства, а някои от тях още не са назначени. А кметовете обясниха каква помощ е най-неотложна. 

Марин Бончовски, кмет на с. Врачеш:

Конкретно за Врачеш е възобновяване на структурата, на реките, разчистване на тези, които остава да се почистят сектори, сливане на второстепенни и третостепенни пътища.

Димитранка Каменова, кмет на община Берковица:

Няма по какъв начин да кажат с какви средства разполагат, защото всички знаем все още няма бюджет, занапред следва да се гледа бюджета, както и бюджетите на общините, така че надяваме се проектите, които ще входираме да бъдат разгледани, тъй като ние въпреки всичко сме едни от бедстващите общини в страната. В община Берковица много улици, инфраструктура, имаме един мост, който се намира в едно село в община Берковица, така че много са проблемите, които се случиха в тази последна седмица при нас. Трябва ние да представим документите по това, което предстои и тогава те ще бъдат прегледани от комисията и евентуално одобрение, нядяваме се до края на месец юни да приключим с документите и да бъдат входирани в комисията. 

Димитър Димитров, кмет на община Етрополе:

В инфраструктурата има отнесени пътища, при нас има злепоставен един мост, за който ще би трябвало по-голяма инвестиция, това е мостът, който води към помпената станция за питейни води. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР